Sjomaskiner.se © 2009

 

Nyheter

 

 

• Nyhet »

 

 

 

• Nyhet »

 

 

 

• Nyhet »

 

 

 

 

Välkommen till Sjömaskiner i Västerås.

 

Eftersök

 

Sjömaskiner i Västerås har RIB-båtar samt andra typer av båtar utrustade med den senaste ekolods och sonartekniken samt "Side Scanner Sonar" tekniken bygger på ultraljud i olika frekvenser.

Med utrustningen kan botten "filmas av", objekt på botten gps positioneras samt djup på objekten registreras i datorer ombord.

Även en avancerad uv-kamera som arbetar ner till 500 meters djup samt 0,003 lux finns med, kameran är utrustad med specialbyggd ir-teknik för att inte begränsas av bländande partiklar i vatten.

 

Vi har även två stycken ROVér (undervattensrobotar) specialbyggda för våra uppdrag, på våra påtar finns även en värmekamera monterad, värmekameran ser i totalt mörker samt objekt med en värmeskillnad på endast 0,2 grader.

Båtarna används i huvusak för uppdrag på mälaren, senaste åren har även ett sammarbete med Polisen- Räddningstjänsten- Kustbevakningen- Haverikommissionen pågått.

 

Utrustningen är mycket lämplig för eftersök vid drukningsolyckor samt andra eftersök där kartläggning av sjöbotten är viktig, nedan finns en bild av en människokropp på botten!

Utrustningen arbetar med olika frekvenser för att inte "missa" något, även lägesplaceringar av sjöledningar är en enkel sak!

 

 

 

 

Vi utför och ställer upp med:

 

* Muddring

* Pålning

* Bryggor

* Pirar

* Kajer

* Sjöledningar

* Dykarbeten

* Båtbärgning

* Sjötransporter

* Bogserbåtar

* Pontonkran 15 Ton

* Pontoner 200 Ton 

* Räddningsbåtar

* Eftersök

* Uv-filmning

* Side Scanner Sonar

* ROV arbeten